top of page
csm_4743141528_a3d0b2ebf2_b_c8baf51df7_edited.jpg

INFORMATIE OVER DE KOSTEN

Smit Advocatuur hanteert scherpe tarieven. Wat uw zaak kost hangt af van meerdere factoren zoals het type zaak en met name de hoeveelheid tijd die aan uw zaak besteed moet worden. Smit Advocatuur probeert uw zaak zo efficiënt mogelijk te behandelen en geeft u steeds inzicht in de gewerkte uren.

 

Het eerste gesprek waarin uw zaak en de mogelijkheden worden doorgesproken is gratis en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek worden de kosten van uw zaak met u besproken, alsmede de haalbaarheid hiervan.

Indien u een rechtsbijstandsverzekering heeft dan kunt u doorgaans via uw verzekering een eigen advocaat kiezen. Dit noemt men het recht op vrije advocaatkeuze. Uw verzekering dekt dan de kosten van uw zaak. Vraag bij uw verzekeringsmaatschappij naar de mogelijkheden.

Bent u een particulier met weinig inkomen en vermogen? Dan komt u misschien voor een toevoeging in aanmerking (gefinancierde rechtshulp). Smit Advocatuur kan dit voor u aanvragen bij de raad voor rechtsbijstand waar het kantoor een High Trust overeenkomst mee heeft. Als er een toevoeging wordt toegekend, dan hoeft u slechts een eigen bijdrage te betalen, waarvan u de hoogte hier kunt berekenen. Meer informatie over de toevoeging vindt u op https://www.rechtsbijstand.nl/.

In bepaalde gevallen bestaat er een mogelijkheid voor procesfinanciering. Een derde partij biedt uw onderneming dan de middelen om uw procedure te financieren.

Neem contact op als u meer wilt weten over de kosten.

bottom of page