top of page
Ship's Wheel

boten / watersportpraktijk

mr. M. (Marcel) Smit heeft 15 jaar ervaring met het behandelen van zaken over boten / jachten (pleziervaartuigen) en watersport. Een belangrijk deel van zijn praktijk richt zich daar dan ook op. Zowel als het gaat om een zeilschip, motorjacht, sloep, speedboot, woonboot, ligplaats of een ander watersport gerelateerde zaak. Hij staat daarbij zowel particulieren als bedrijven bij. 

 

Marcel is een zeiler. In zijn jeugd voer hij op een platbodem (Zeeschouw) en later op een polyester jacht (Emka 36), waarbij hij vooral op IJsselmeer en Waddenzee te vinden was. Later heeft hij ook gezeild in het buitenland, waaronder op de Middellandse Zee, met als hoogtepunt tweemaal een oversteek over de Atlantische Oceaan met een Contest 32.  Daarnaast is Marcel - tijdens zijn periode dat hij werkzaam was als jurist - tevens werkzaam geweest als jachtmakelaar waardoor hij veel kennis bezit over de watersportbranche. 

In zijn juridische carrière heeft hij reeds veel zaken behandeld en procedures gevoerd op het gebied van watersport, zoals over gebreken bij de aankoop- en verkoop van boten, over verzekeringskwesties, de CE-markeringsplicht van boten en de btw-verklaring, de HISWA voorwaarden, aankoopkeuringen en courtages c.q. de diensten van jachtmakelaars, jachtbouw etc. 

Marcel is tevens columnist bij Watersport TVhttps://www.watersport-tv.nl/ 

U kunt vrijblijvend contact opnemen met Marcel Smit om te bespreken of hij u kan bijstaan in uw zaak

Hieronder vindt u diverse artikelen die gaan over geschillen die te maken hebben met boten / jachten en watersport die door Marcel Smit zijn geschreven

IMG-20220807-WA0131_edited.jpg

boot boten jacht jachten schip schepen watersport pleziervaartuig plezierjacht gebrek verborgen gebreken aankoopgeschil geschil koop/verkoopgeschil geschillen hiswa jachtexpert aankoopkeuring keurmeester jachthaven problemen wezenlijke gebreken ontbinding koopovereenkomst koopcontract dwaling 

bottom of page