top of page

OVER SMIT ADVOCATUUR

Smit Advocatuur is in 2023 opgericht door mr. M. (Marcel) Smit en is gevestigd aan de Scheveningse Haven. Marcel heeft meer dan 15 jaar aan juridische ervaring. Hij studeerde in 2008 af aan de Universiteit Leiden. Aansluitend begon hij als jurist bij een grote verzekeraar, waar hij zich toelegde op het arbeidsrecht en daarna verder specialiseerde in het algemene civiele recht, met name ten aanzien van contracten en aansprakelijkheid voor bedrijven en particulieren. In 2018 stapte hij over naar een advocatenkantoor te Zoetermeer waar hij als advocaat zijn kennis en proceservaring verder kon uitbreiden. 

Marcel heeft veel ervaring met het bijstaan van bedrijven en particulieren in een breed scala aan civiele zaken. Hij hecht daarnaast waarde aan een goede klantrelatie en een zorgvuldige en deskundige behandeling van zaken. 

Sinds zijn jeugd woont Marcel op Scheveningen en hij woont daar inmiddels met zijn gezin. Naast zijn liefde voor het strand en de zee houdt Marcel van zeilen. Verder heeft hij altijd gevoetbald en hij probeert hier nog steeds tijd voor vrij te maken. Ook maatschappelijk probeert Marcel een bijdrage te leveren, bijvoorbeeld met zijn lidmaatschap bij de Business Breakfast Club van het Ronald McDonald Huis in Den Haag en sponsoring van de plaatselijke voetbalvereniging SVC '08. 

 

Smit Advocatuur richt zich op het bijstaan van bedrijven en particulieren in Den Haag en omstreken binnen het civiele recht. 

 

Daarnaast behandelt het kantoor ook zaken binnen watersportbranche. Meer informatie daarover vindt u op smitadvocatuur.nl/watersportadvocaat

De inschrijving van Marcel bij de Nederlandse Orde van Advocaten vindt u hier

ordevanadvocaten_edited_edited.png
Bos van der Burg PS_XH2S8786.jpg
Foto Sanne.png

MEDIATION

Smit Advocatuur biedt niet alleen juridische bijstand en vertegenwoordiging aan, maar ook mediation onder begeleiding van een MfN gekwalificeerd mediator.

Conflicten zijn zeer vervelend en kunnen veel invloed hebben op een relatie tussen partijen. Onder begeleiding van mediator mw. S.E. (Sanne) van Buren kunt u het gesprek aangaan over het conflict. Om zo samen tot een duurzame en geschikte oplossing voor u beiden te komen.

 

 Sanne heeft in november 2022 de opleiding tot mediator gevolgd, waarna zij sinds augustus 2023 staat geregistreerd in het MfN-register. Daarnaast heeft Sanne in februari 2023 haar opleiding rechten afgerond. Naast juridische kennis biedt Sanne een luisterend oor, prettige sfeer en een veilige omgeving om samen het gesprek aan te gaan over jullie conflict.
 

Smit Advocatuur biedt onder meer mediation aan binnen het verbintenissenrecht (contracten), consumentenrecht, personen- en familierecht, familiegeschillen (waaronder nalatenschappen en het erfrecht), burengeschillen en arbeidsrecht.
 

Wilt u weten of mediation een geschikte mogelijkheid is voor u? Neem dan gerust contact met ons op. Sanne staat u graag te woord en denkt met u mee!
 

De inschrijving van Sanne bij het Nederlandse Kwaliteitsregister voor Mediators (MfN) vindt u hier.

MfN_Registermediator.jpg
bottom of page